Zakelijk
Derde steunpakket loopt tot juli 2021
Het kabinet heeft voor de derde keer een steunpakket voor bedrijven gepresenteerd om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden. De maatregelen lopen tot 1 juli 2021. Veel tegemoetkomingen worden voortgezet, maar wel in afgeslankte vorm en met tussentijdse wijzigingen. Hoe ziet de derde steunronde eruit?
Miljoenennota - Economie: corona heeft de regie
Hoe anders staat Nederland ervoor vergeleken met een jaar geleden, toen de economische vooruitzichten heel rooskleurig waren. Alles is veranderd door het coronavirus. Maatregelen om de economie te stimuleren en ontwikkelingen mogelijk te maken, zijn daardoor belangrijker dan ooit.
Miljoenennota - Belastingen, wat verandert er?
Altijd een belangrijk punt voor ondernemers: de fiscale veranderingen. Want die bepalen welke mogelijkheden u heeft met uw bedrijf en hebben gevolgen voor uw inkomen. Wat zijn voor ondernemers de belangrijkste veranderingen in de belastingen?
Miljoenennota - Investerend uit de crisis
De coronacrisis is heel anders van karakter dan de kredietcrisis van 10 jaar geleden. Toen lagen economische factoren aan de basis, deze keer is een bloeiende economie de nek omgedraaid door een virus. Omdat veel bedrijven onderliggend gezond waren, zijn bezuinigingen en hervormingen niet per se nodig in de aanpak van de crisis. Investeren is nu juist het sleutelwoord. Wat zijn de plannen?
Miljoenennota - Medewerkers: baanzekerheid is het belangrijkst
Het was voor veel medewerkers een turbulent jaar door de coronacrisis. Zij gingen thuis werken, gaven onderwijs aan hun kinderen en maakten zich zorgen om hun eigen gezondheid en die van hun dierbaren. Nu de economische gevolgen van de crisis steeds duidelijker worden, is een sterke economie en behoud van werk en inkomen in de ogen van veel werknemers het belangrijkst.
Een doorstart voor uw bedrijf? Bereid u voor
Als door de coronacrisis uw bedrijf failliet gaat, valt dan echt het doek? Dat hoeft niet. Als u nog mogelijkheden ziet voor het bedrijf, kunt u kiezen voor een doorstart. Hoe zit dat juridisch en wat zijn de gevolgen voor uw werknemers?
Steun voor ondernemers, maar ook voorwaarden
Nu de einddatum (1 juni) voor het eerste pakket steunmaatregelen in zicht komt, heeft het kabinet een tweede pakket gelanceerd, dat gaat gelden tot 1 oktober. Regelingen uit het eerste pakket lopen door, maar zijn ook aangepast. En zowel bedrijven als werknemers moeten realistisch zijn over de nieuwe economische werkelijkheid.
Zzp'ers in de knel
In het noodpakket aan coronamaatregelen dat de overheid eind maart introduceerde, is ook aandacht voor getroffen zzp'ers. Voor hen zijn de belangrijkste regelingen de TOZO en de TOGS. Wat moet u daarover weten?
Thuis werken, belastingen en vergoedingen
Werknemers blijven massaal thuis om vanachter hun laptop of computer hun werk uit te voeren. Daardoor worden kosten gemaakt voor een thuiswerkplek, maar blijven kosten voor woon-werkverkeer uit. Hoe gaat de fiscus daarmee om?
Coronavirus: kabinet komt met noodpakket
In verband met de coronacrisis heeft de overheid een pakket aan maatregelen opgesteld om economie en banen te redden. Er wordt daarvoor de komende drie maanden 10 tot 20 miljard euro uitgetrokken. Wat zijn de plannen?
Levenstestament kan uw bedrijf redden
U werkt hard, uw gezondheid is uitstekend en u heeft de touwtjes stevig in handen in uw bedrijf. Dat dat kan veranderen, daar heeft u nog nooit bij stilgestaan. Maar als u op een gegeven moment door welke oorzaak dan ook uw zaken niet meer zelf kunt regelen, wie doet het dan?
Hypotheek voor zzp’er zeker niet onmogelijk
Ondernemers zijn veelal somber over hun kansen om een hypotheek te krijgen. Ze denken dat dat voor hen een stuk lastiger is dan voor iemand in loondienst. Hebben ze gelijk? Ja en nee. De bank behandelt ondernemers anders, maar de regels zijn wel versoepeld.