Ondanks beperkt aanbod Open Huizen Dag een succes

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) organiseerde op zaterdag 6 april opnieuw de Open Huizen Dag. Potentiële huizenkopers konden geheel vrijblijvend en zonder afspraak huizen bezichtigen van verkopers die meededen.

Jong stel bezichtigt huis op Open Huizen Dag
Nieuws
Datum: 28-03-2024

Vele potentiële kopers hebben van deze mogelijklheid gebruikt gemaakt.  En als er na het bezoek nog steeds interesse was, kon er direct een afspraak worden gemaakt met de verkopende makelaar. Wellicht heeft u hier ook gebruik van gemaakt of bent u nog steeds op zoek naar uw droomhuis. Dan hebben wij een aantal handige tips voor u.

Tips voor huizenkopers

Een huis kopen is misschien wel de grootste financiële beslissing van uw leven. Veel huizenkopers laten zich echter niet alleen leiden door hun verstand, maar ook door gevoel. Daar zitten risico’s aan. Om te voorkomen dat u in een emotionele val trapt, hebben we wat tips voor u.

  • Zet vooraf uw wensen en uw financiële mogelijkheden op een rij. Bepaal wat voor u harde voorwaarden zijn en wees streng voor uzelf. Als dit betekent dat u een huis vanuit financiële of bouwkundige redenen beter niet kunt kopen, doe dat dan ook niet.
  • Ga niet alleen voor huizen die u een negen of een tien geeft. Als u een huis koopt dat ‘maar’ een zeven scoort, gaat u het meer waarderen als u er eenmaal woont. Dat is wetenschappelijk bewezen.
  • Neem bij de bezichtiging een kritische vriend(in) mee. Die heeft geen belang bij de koop of verkoop van het huis, maar wel bij uw welvaren. Daardoor kijkt hij of zij anders en ziet pluspunten of gebreken aan het huis die u misschien over het hoofd ziet.

Hypotheek

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die u heeft om uw nieuwe huis te financieren, neem dan even contact op met ons. Als hypotheekspecialisten kunnen we u helpen om de best passende oplossing voor u te vinden. Maak dus gerust een afspraak

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag